BAŞVURU ŞARTLARI:
EĞİTİMLE İLGİLİ BİLGİLER
EĞİTİM PROGRAMI
EĞİTİM PROGRAMI (8 HAFTA)
1-Hafta: Sinema tarihi, dijital içerik ve kısa film örnekleri, teknik ekipmanların tanıtılması.
2-Hafta: Senaryo yazım sürecinin basamakları, dijital içerik oluşturma aşamaları.
3-Hafta: Bir kısa film çekim sürecinin katmanları, dijital içerik çekiminde teknikler,
4-Hafta: Kısa filmlerin izlenmesi ve analizlerinin yapılması film analizi nasıl yapılır?
5-Hafta: Senaryo örneklerinin okumasıyla birlikte senaryo yazım sürecine giriş,
Fikir üretme ve fikri senaryoya dönüştürme,
6-Hafta: kamera, ışık ve ses kullanımı (Stüdyo ve dış mekân), dijital içerik üretiminde deneme çekimleri,
7-Hafta: Kısa film çekimi için senaryoların hazır olması ve deneme çekimleri yapma.
8-Hafta: Bir film çekim sürecinde ekip oluşturma ve görev dağılımı yapma.
Dijital içerik üretiminde seçilen içeriklerin demo çekimlerinin yapılması
9-Hafta: Kısa film çekimi
10-Hafta: Dijital içerik çekimi
11-Hafta: Çekilen film / filmlerin kurgusunun yapılması ve renginin düzenlemesinin ardından çıktı alınması.
12-Hafta: Çekilen dijital içeriğin / içeriklerin kurgusunun yapılması ve renginin düzenlenmesinin ardından çıktı alınması.
KISA- FİLM ATÖLYESİ
Üretmek, sanatın başlı başına vazgeçilmez bir parçası olmakla beraber gün geçtikçe popülerliğini artıran medya ve sinema alanında yapılan çalışmalar, özellikle genç kesimin üretim ve sanat alanındaki ilgisini yoğun bir şekilde çekmektedir. Ayrıca youtube, instagram gibi çeşitli sosyal medya mecraları ve bu platformlara yönelik üretilen dijital içerikler ve filmler artık günlük hayatımızın bir parçası haline gelmiş dinamik ve hızla büyüyen bir alan haline gelmiştir. Kısa film alanında yapılan çalışmalar ise bireyin bu alandaki potansiyelini ve ilgisini artırmakla birlikte aynı zamanda uzun vadede sinemayla ilgili ne yapabileceğine dair de bir öngörü oluşturmaktadır. Keşfederek başlayan bu yolculuk, kısa film senaryosu yazımı ve çekimi ile devam ederken, filmin festival sürecinde ise filmle ilgili geri dönüşler almasını sağlar ve filmi Ulusal ve Uluslararası arenada deneme şansı bulur. Atölye kapsamında izlenecek ve ödev olarak izlenmesi istenecek filmlerle birlikte film ve sinema kültürünü geliştirecek olan gençler, derste yapılacak olan film analiziyle birlikte izledikleri filmin aslında ne söylemek istediğini, söylediği şeyin alt metninde ne olduğunu daha iyi anlayacaktır. Bu metaforların analiz edilip çözümlenmesi yapılarak film analizi yapma becerisine de sahip olurlar.
Film çekmek bir ekip işidir ve kişinin ekip arkadaşlarıyla çalışma becerilerini geliştirir. Ortak alınan kararla birlikte harekete geçilip organize olmanın ve birlikte bir eser ortaya çıkarmanın verdiği gururla birlikte kişinin özgüvenini artırarak sinemayla ilgili gelişimine ve ayrıca kişisel gelişimine ciddi katkıda bulunur. Atölye kapsamında üreteceği filmler veya dijital içerikler çekerek kamera, ışık, ses gibi teknik ekipman kullanımına hâkim olur ve ardından profesyonel bir kurgu programında kurgulama şansı elde eder. Uzun vadede düşünüldüğünde bir meslek olarak yapabileceği çeşitli iş kolları olan bir alandır.
EĞİTİMİN AMACI
yapabileceklerini keşfetmelerini sağlayarak onların gelişimini sağlamak,
KISA FİLM KURS PROGRAMINI BİTİREN GENÇLERİN;
EĞİTİMİN ÇIKTILARI;
BELGELENDİRME
Eğitimi başarıyla tamamlayan gençlerimize E-devlet onaylı Sertifika verilecektir.
*Etkinliğe başvuru yapmanız durumunda Zeytinburnu Belediyesi Gençlik Merkezine üyeliğiniz gerçekleşecektir*.
BAŞVURU ŞARTLARI:
Zeytinburnu Belediyesi olarak bizler, siz gençlerimizin yeteneklerine ve kararlarına her zaman değer vermekteyiz. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz sizleri doğru yönlendirmeyi ve bu yolda sizlere imkânlar sunmayı daima boynumuzun borcu olarak kabul ediyoruz...Devamını Oku