Haberler

24. Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali Başladı

Zeytinburnu Belediyesi’nin düzenlediği 24. Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali’nin açılışı AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından 24 yıldır düzenlenen Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali‘nin açılışı 10 Haziran’da gerçekleştirildi. Açılışa AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda sanatçı Soner Sarıkabadayı sevilen şarkıları ile vatandaşlara unutulmaz bir gün yaşattı.

BİNALİ YILDIRIM “GELENEKSEL TIBBIN BÜTÜN ÜRÜNLERİ BURADA”

Açılış programında konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Çeyrek asırlık bir gelenek 2003 yılında başlamış ve her yıl düzenli olarak yapılıyor. Bugün 24’üncüsü gerçekleştiriliyor. Daha nice yıllar inşallah bu festival daha da büyüyerek devam edecek. Bu sadece eğlence amaçlı bir festival değil geleneksel tıbbın bütün ürünleri burada.” dedi.

ÖMER ARISOY, “MERKEZEFENDİ’Yİ HAK ETTİĞİ ŞEKİLDE ANMAK İSTEDİK”

Programda konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ise, “24 yıl önce bu mekânın sorumluğunu yüklendiğimizde, kabri İstanbul’un en çok ziyaret edilen yerlerinden olan Merkezefendi’yi hak ettiği şekilde anmak istedik. Onun ilhamıyla mesir macunu saçılan, geleneksel şifa kaynaklarımıza vurgu yapılan, bu konudaki bilimsel gelişmelerin halkımıza aktarılacağı, aynı zamanda vatandaşlarımızın bir hafta boyunca kendilerini tazeleme fırsatı bulacağı bir festival başlatmaya karar verdik. Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali böyle başladı. Diğer yandan Merkezefendi’yi, kendisine ad olarak almış bu mahalleyi orijinal haline yakın biçimde ihya etmek üzere kollarımızı sıvadık. Bu mekânın da içinde olduğu ve ‘Kültür Vadisi’ olarak andığımız bölge, 20 yıl içinde büyük bir değişim yaşadı. Diyebiliriz ki küllerinden yeniden doğdu. Festivalimizin de itici gücüyle, 2003 yılında Türkiye’de ilk defa bir tıbbi bitkiler bahçesi kurma projesini hayata geçirdik. 2005 yılında hizmete açtığımız Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi, bitkilerin tıbbi amaçla kullanılması konusunda Türkiye’de bu yüzyılda yapılan çalışmaların öncüsü oldu. Öte yandan Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nin bakanlıklara, üniversitelere, enstitülere, belediyelere, müzelere, birçok kurum ve kişiye karşılıksız ve sessiz danışmanlık, tohum, fide ve drog desteği sağlıyor. İnanıyoruz ki ileride değeri daha iyi anlaşılacak bir hizmet. Geleneksel Tıp Festivali boyunca Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nde gerçekleşen seminerler, atölye çalışmaları ve çocuk programları eğitici olduğu kadar yönlendirici de rol oynuyor. Yine festivalin ayrılmaz parçası haline gelen yöresel yemek yarışmamız, bize geleneksel mutfağımızın önemini hatırlatıyor. Ümit ediyoruz ki, yeni kuşakların bu mirası devralması ve fast-food’un cazibesine karşı koyması için teşvik edici oluyor.” şeklinde konuştu.

Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali 18 Haziran’a kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.

 

GALERİ
Etkinlikten Kareler
DİĞER HABERLER
Diğer haberlere de göz gezdirin!

Zeytinburnu Belediyesi olarak bizler, siz gençlerimizin yeteneklerine ve kararlarına her zaman değer vermekteyiz. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz sizleri doğru yönlendirmeyi ve bu yolda sizlere imkânlar sunmayı daima boynumuzun borcu olarak kabul ediyoruz...Devamını Oku